Õszi rétes

2010-10-17

sponsored links

 

Rétesrecepteket keresgélve bukkantam a Nosalty-n egy szilvás rétesre. Az eredetit Fûszeres Eszter készítette egy blogkóstolóra. Én aztán kissé módosítottam a recepten. Az elsõ változatban három evõkanál pálinka nekem kissé erõs lett (bár ennek lehet, hogy a derék házipálinka volt az oka), és a szilvalekvárom pedig igazi ?megáll benne a kanál? volt, így nagy tömböket képezett a rétesben, legközelebb valahogy alaposabban el kell dolgozni. Továbbá a megadott öt kanál helyett csak két kanál cukrot tettem bele, de a szilva nagyon édes volt, szerintem ez el is maradhatott volna. Az utolsó módosítás már csak ízlés kérdése: Én jobban szeretem a viszonylag homogén ételeket, ezért a szilvát felkockáztam, nem csak félbe vágtam, ahogy a recept írta.

Szilvás rétes

Fûszeres Eszter nyomán

80 dkg szilva

10 dkg darált dió

ha szükséges néhány evõkanál (gyümölcs)cukor

1 ek. õrölt fahéj

1 ek. szilvapálinka

3 ek. szilvalekvár

egy csipet szerecsendió

5 dkg vaj

6 réteslap

A diót, a pálinkát és a lekvárt összekevertem (Ha szükséges, hígítsuk kevés vízzel!), majd fûszereztem a fahéjjal és a szerecsendióval. A szilvát kimagoztam, felkockáztam, és a keverékhez adtam. Három-három réteslapot vajjal megkentem, és megtöltöttem a szilvával. A két rétesrúd tetejét is megkentem vajjal, majd 180 fokos sütõben pirosra sütöttem.

A recept nyomtatható változata itt.

Mikor elfogyott, hasonlóan készítettem (természetesen szilvalekvár nélkül) körtés rétest is.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... pommepomme.blog.hu/2010/10/17/oszi_retes

sponsored links

Keres?s