Sacher torta

2017-09-02

sponsored links


Rég√≥ta terveztem a Sacher torta elkész√≠tését, sok receptet elolvastam hozz√° a neten. S persze k√≥stol√°s emlékeim is akadnak: ettem m√°r sz√°raz kaka√≥s pisk√≥t√°t Sacher gyan√°nt, és szaftos étcsokol√°désat is. Ez ut√≥bbi ut√°n kutakodtam online, mert azt egyszer√Ľen nem hittem el, hogy egy 185 éve nemzetk√∂zi h√≠r√Ľ, bécsi desszertcsoda kommersz. (És tényleg nem az, h√°zilag is reproduk√°lhat√≥ a k√∂zel eredeti √≠z és √°llag.)

A Sacher torta az Osztr√°k-Magyar Monarchia cukr√°szati v√≠vm√°nyainak egyike. A legenda szerint Karl Sacher bécsi cukr√°sz 1832-ben Metternich herceg kérésére tervezte meg és kész√≠tette el. Kés√Ķbb Sacher fia, Eduard tov√°bbfejlesztette a receptet. A védjegy a bécsi Hotel Sacher tulajdon√°ban van, jellegzetes csokol√°dépecsétes fadobozban √°rulj√°k a titkos recept szerint s√ľt√∂tt tort√°t.
Egy, a Sacher csal√°db√≥l nemrég kisziv√°rgott, német nyelv√Ľ, kézzel √≠rott receptre bukkant az egyik blog szerz√Ķje, t√Ķle vettem √°t a le√≠r√°st, amib√Ķl megs√ľt√∂ttem a h√≠res s√ľteményt. Megéri kipr√≥b√°lni, higgyétek el! (Egészben esélyem sem volt fot√≥zni, olyan hamar elfogyott. Az utols√≥ szeletet "kaptam le", hogy meg tudjam mutatni nektek.)

Hozzávalók 1 db 22 cm-es tortaformához:

Piskóta:
6 db toj√°s
15 dkg vaj
15 dkg 70-80% kaka√≥tartalm√ļ csokol√°dé ...

FolytatŠs a blogon ... rubinkonyhaja.blogspot.com/2017/09/sa...

sponsored links

Keres?s