Kókusztejes, narancsos vöröslencseleves

2010-12-29

sponsored links

Ez a recept is a Kifõztük 10. számához készült.
Már csak pár nap és itt az újév! Ha már unjuk az évek óta ismétlõdõ fõzeléket, éppen itt az ideje valami újat kipróbálni!


A vöröslencse elõnye, hogy áztatás nélkül is 10 perc alatt készre fõzhetõ. Így, ha egy gyors levesre vágyunk, remek választás lehet. Viszont vigyázni is kell vele, mivel nagyon gyorsan szétfõ.



Hozzávalók:
1 l alaplé (akár zöldség, akár csirke), 10 dkg vöröslencse, 3 db kisebb sárgarépa, narancshéj, 2 dl 100%-os narancslé, 1 dl kókusztej, só, cayenne bors, fejenként 2 szelet baconszalonna




Elkészítés:
A forrásban lévõ alaplébe beleszórjuk a megmosott lencsét, a megtiszított, feldarabolt sárgarépát, és a 2-3 darab narancshéjat. Sózzuk, borsozzuk. Fedõ alatt közepes lángon 10 perc alatt puhára fõzzük. Amikor ez megtörtént, a kókusztejet elkeverjük a narancslével, és óvatosan hozzáöntjük a levesünkhöz. A narancshéjak már teljesítették feladatukat, így azokat kivehetjük levesünkbõl.
Fejenként 2 szelet baconszalonnát csíkokra vágunk és egy serpenyõben ropogósra pirítjuk azokat. Tálalás elõtt tegyük a levesbe.



Ha éppen nincs otthon baconszalonna, füstölt virslivel is nagyon finom.

Folytats a blogon ... falatnyiorom.blogspot.com/2010/12/kok...

sponsored links

Keres?s