Provence

2010-12-30

sponsored links


Hátizsák. A blog ezen részérõl eddig kevés szó esett, ami nem véletlen, hiszen Manó mellett egyelõre nem nagyon volt lehetõségünk hátizsákos kalandokba bocsátkozni. Idõvel persze ezt szeretnék pótolni, addig is következzen egy múltbeli hátizsákos gasztrokaland beszámolója.

2005-ben felpakoltuk a kocsit és elindultunk olasz-francia körutunkra. A túra elsõ felében megszálltunk egy picike kis francia mûvészfaluban Provance-ban. A városka mint egy kis ékszerdoboz, helyes kis kiülõs helyek, mindenféle apró mûvész boltocska a városkát kettészelõ folyó partján. Sajnos anyagi lehetõségeink akkor még nem engedték, hogy rendszeresen beüljünk ilyen helyekre, úgyhogy elsõ utunk a szomszédos városka Auchanjába vezetett, ahol mindenféle friss tengeri herkentyût vásároltunk vacsira. Vettünk lazacot, garnélát, illetve ki akartuk próbálni a kagylót is, amit még egyikõnk sem evett soha. Barbi bevetette francia tudását, beállt a halas pulthoz és kért 5db kagylót. Mire az eladó visszakérdezett, hogy 5 kilót? Mikor közöltük, hogy nem, bizony mi csak 5 darabot akarunk, akkor nem kicsit néztek hülyének.
Természetesen ez egyáltalán nem szegte kedvünket, úgyhogy boldogan vittük vissza a kempingbe a megvett kincseket. Amíg Barb felállította a kemping gázfõzõt és elõkotorta az egyetlen serpenyõnket, addig én megpucoltam a garnélát és elõkészítettem a halat illetve mind az 5 kagylónkat. Persze nem bírtuk megállni, hogy ne vegyünk friss baguettet és olcsó camembert-et, így az is került a tányérra. A végeredmény a mellékelt képen látható, a mûanyag tányér kicsit talán ront az összhatáson, de azóta is ez a kaja jut eszembe akárhányszor elõkerül egy kempingezés során ez a tányér. Az 5db kagyló pedig megtette a hatását, hiszen azóta lettünk kagyló hívõk.

Folytats a blogon ... csokissteak.blogspot.com/2010/12/prov...

sponsored links

Keres?s