Kimpira

2010-12-20

sponsored links

Egy újabb japán, de ezúttal változtatás nélkül. 
Most már egyértelmûen kijelenthetjük, hogy én egy olyan férfival élek, aki egyáltalán nem bánja, ha kimarad a hús olykor olykor. Imádja a francia konyha desszertjeit és a japán konyha sokoldalúan felhasznált zöldségeit. És persze a rizst, minden mennyiségben :)
A kimpira rém egyszerû étel, de azért igényel némi kis munkát.
Kezdve rögtön azzal, hogy jullienne-re kell vágni a sárgarépát és a fekete retket. Némiképp könnyíthet a dolgán, akinek van otthon mandolinja - és itt nem a pengetõs hangszerre gondolok :) Ekkor már "csak" a hajszálvékony szeletek legalább olyan vékonyan felcsíkozni. Ezután hideg vízbe teszem felhasználásig. A paprikát is vékonyan felszeletelem. 
Felforrósítom a serpenyõt, belelocsolom az olajat és kis adagokban megsütöm elõször a sárgarépát, majd a retket is. Fontos, hogy végig forró legyen a serpenyõ és kevés az olaj! Végül a paprikát is sütöm 2 percig, majd az egészet összekeverem. Meglocsolom a szaké és a mirin keverékével, sózom, cukrozom és megszóróm jó sok szezámmaggal. Elvileg itt jönne bele egy kanálnyi miso leves, de szerintem nélküle is mûködik. Szójaszószba mártogatva mennyei! 

Hozzávalók:  


400 g fekete retek
200 g sárgarépa
1 kápia vagy piros kaliforniai paprika 
35 g szaké
45 g mirin

10 g cukor
mogyoróolaj
40 g szezámmag
(30 g miso leves)


szójaszósz









Folytats a blogon ... kaviareslencse.blogspot.com/2010/12/k...

sponsored links

Keres?s