Muffin grapefruit curddel

2010-12-22

sponsored links

A River Cottege Every Day szakácskönyv gyors és egyszerû receptje, feltéve, ha van otthon grapefruit, vagy, ahogy az eredeti recept írja, lemon curd. A lemon curd hagyományosan Angliában különösen népszerû vajas, tojásos fõzött citromkrém, minden valamirevaló szupermarketben vagy tucatnyi termékbõl lehet válogatni, persze az otthon készült a legfinomabb. A citromos változat volt az elsõ, és máig a legkeresettebb, de a krém készülhet narancsból, zöldcitromból, grapefruitból, és más gyümölcsökbõl is, pl. málnából, mangóból. Fogyasztják kenyéren, kalácson, macarontöltelékeként, különféle desszertekhez.
A grapefruit / lemon curd elkészítése nem bonyolult, számos recept található magyarul is a neten (pl. itt és itt is egy). A legszerencsésebb persze az, ha az ember fáradtság nélkül hozzájut egy adag maradékhoz, ahogy velem is történt.

Hozzávalók (12 darab):

225 g liszt
2 tk sütõpor
egy csipet só
100 g cukor
1 tojás
125 g joghurt
125 ml tej
75 g olvasztott vaj
150 g grapefruit (vagy citrom) curd

Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, sütõport, sót és a cukrot. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, a joghurtot, a tejet és az olvasztott vajat. A száraz hozzávalókhoz adjuk, elkeverjük, de vigyázzunk, ne keverjük túl, nem baj, ha marad benne néhány kisebb csomó. A grapefruit curd-öt kanállal a massza tetejére adagoljuk, és néhány mozdulattal elkeverjük, vigyázva, hogy ne keveredjen el teljesen, a grapefruit curd "csíkok" maradjanak észrevehetõek.
A muffinsütõt papírformákkal kibéleljük, a masszát a formákba adagoljuk, és 180 fokra elõmelegített sütõben 30 percig sütjük. Langyosan a legfinomabb.


Update: sûrû, házi, cukor nélkül készült szilvalekvárral is isteni. Ehhez a kevesebb cukrot tettem, csak 8 dkg-t.

Folytats a blogon ... mezesmadzag.blogspot.com/2010/12/muff...

sponsored links

Keres?s