Aranygaluska

2010-12-20

sponsored links

Mi ezt fõ ételként szoktuk enni.
Hozzávalók:

200 g finom liszt
200 g rétes liszt
40 g vaj vagy sütõmargarin
3 ek. cukor
20 g élesztõ
2 dl tej
4-5 ek. darált dió + 1 ek. porcukor a hintéshez
1 vaníliás cukor
+ 10g vaj kenéshez vagy sütõmargarin

Elkészítés:
A tejbe 1 ek. cukrot rakok és meglangyosítom, majd hozzá adom az élesztõt, hagyom futni kicsit. A vajat megolvasztom. A hozzávalókat berakom a kenyérsütõbe dagasztó-kelesztõ programra, és hagyom dolgozni a gépet. A tésztát a gép 1 órán át keleszti , ha végzett kiveszem a tésztát és átgyúrom még egyszer.Egy tepsit kibélelek sütõpapírral, kicsi gombócokat formázok a tésztából és nem túl szorosan egymás mellé helyezem õket. Olvasztok még 10 g vajat és megkenem a gombócokat alaposan, majd megszórom a cukros dióval és mehet be a sütõbe. 190 fokon légkeveréssel kb. 20-30 perc alatt készre sül.
Vanília sodó receptet itt találtok.
Aranygaluska



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/zeslet/~3/IxY...

sponsored links

Keres?s