pacal

2010-12-21

sponsored links

Életem elsõ pacala. Ezt úgyis mondhattam volna, hogy a Bakancslistámon szerepelt és most kipipálhattam. :)
Persze, hogy volt motivációm, az ilyen ételekhez egyszerûen kell, hogy legyen valami, ami miatt az ember megfõzi.
Nekem is volt motivációm, mert önmagam miatt biztosan soha az életbe erre nem vetemedtem volna.
Állítólag ez az étel a magányos férfiak étele, és a férfilelkû nõké. Hát nem tudom...mindenesetre meg is kóstoltam, nemcsak megfõztem.
Amikor elhatároztam, hogy ezt az ételt elkészítem, persze igénybevettem Mr Gugli segítségét, valamit kedves blogos barátnõm Málna segítségét is alaposan.
Az elsõ oldal amit találtam nagyon mulatságos volt, így hát tényleg eldöntöttem, én ezt az ételt már bizony megfõzöm.
Málnáltól is kaptam állandó instrukciókat, így aztán könnyû dolgom volt. :)

Hozzávalók : 1 kg elõfõzött, felcsíkozott, mélyhûtött pacal, 3 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 db babérlevél, õrölt köménymag, majoranna, só, bors, csípõs paprika ( szárított),1-2 db paradicsom, 1 db paprika,15 dkg szalonna, fûszerpaprika.
Elõször kiolvasztottam a szalonnát, leszûrtem a zsírját, majd ebbe kezdtem el a felkockázott hagymát sütni. Amikor már eléggé megfonnyadt, rádobtam a fokhagymát, paprikát, paradicsomot és azokkal is még sütöttem pár percig. Ezt követõen beletettem az elõkészített pacalt, felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepi. Nekem nincs kuktám, így lábasban fõztem, jó sokáig. Közben online Málnától kaptam tippet, hogy dobjak bele egy kanalat az edénybe, gyorsabban puhul meg tõle a hús. Így is tettem, nem vitatkoztam, hiszen profitól tanácsot elfogadni jóóóóó. :) Amig fõtt, közben fûszereztem és a végén a fûszerpaprikával is meghintettem. 4 óra fõzési idõ után jó ragadós lett, Málna szerint akkor jó.  Így lezártam alatta a gázt, bent hagytam az edénybe amig még magában "birizgálódott"- by Málna....aztán majd jól el lesz fogyasztva! :):)

Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2010/12/paca...

sponsored links

Keres?s