Szûzpecsenye narancsos-gránátalmás zellersalátával

2010-12-19

sponsored links



Eljött a narancs szezon és szerencsére egyre finomabb, lédúsabb narancsokat lehet kapni, így igyekszünk a lehetõ legtöbb formában felhasználni. Desszertekben gyakran használjuk, salátában azonban nem annyira hétköznapi. Pedig ebben a receptben elképesztõen jó elegyet alkot a lédús-savanykás narancs, a harsogó zellerszárral és a szánkban apró bombaként szétrobbanó édes gránátalma magokkal. A saláta önmagában is fogyasztható, de a szaftosra sütött sós szûzpecsenye tökéletesen kiegészítette a savanykásan-édeskés salátát.

Hozzávalók:
1 gránátalma
1 csomag szárzeller
3 nagyobb méretû narancs
1db szûzpecsenye (kb. 400g)


 A zellerszárat nagyon vékony szeletekre vágom és egy tálba rakom. A narancsokat egy késsel megszabadítom a héjától a fehér réteggel együtt, majd a narancs gerezdjeibõl kivágom a ?filéket? úgy, hogy a gerezdek közötti hártyák mellett vágok bele a húsba ék szerûen és kiemelem a húsdarabokat. A gránátalmát kettévágom és egy fakanállal kiverem belõlük a magokat. Hozzáadom a zellerhez a narancsgerezdekkel együtt, adok hozzá olíva olajat, sózom, borsozom.

A szûzpecsenyét lehártyázom, sózom, borsozom és egy forró lábosban olíva olajon körbepirítom. A megpirított húst átrakom egy tepsibe és 180 fokra elõmelegített sütõbe rakom kb. 10 percre. 5 percnél megfordítom, majd 10 percnél megnyomkodom a húst. Ha olyan az állaga, mintha megnyomnám a tenyerem közepét, akkor még szaftos, de jól átsült. Én ennél egy fokkal kevésbé átsütve szeretem, ha a közepe nagyon enyhén még rózsaszínû. 5 percet pihentetem, majd felszeletelem. 



Folytats a blogon ... csokissteak.blogspot.com/2010/12/szuz...

sponsored links

Keres?s