ha már a kanapé, a pokróc, és a könyv is megvan

2010-12-30

sponsored links

nem szeretek fázni. s bár szeretem, ha hullik a hó és amikor a magamra pakolt ezernyi cucc alól kilógó egyetlen testrészem pirossá válik a hidegtõl, legjobban mégis azt szeretem, amikor ezen élmények után a meleg szobában takaróba burkolózom. és még ennél is jobban, ha valami finom, meleg italt kortyolgatok közben.

nálam mostanában két favorit van. bár a forralt bor klasszikus téli ital, a fûszerezés tekintetében sok lehetõség rejlik benne, lehet variálni. a másik pedig egy imádott alapanyag puccos és villámgyors felhasználási lehetõsége.

forralt bor chilivel, gyömbérrel és grapefruittal




hozzávalók:

1 üveg (750 ml) száraz fehérbor
1-2 chili felkarikázva
1 rúd fahéj
1 ek reszelt gyömbér
1 grapefruit héja
1-2 ek a grapefruit levébõl
méz

alapelvek:

1) neve ellenére ne forraljuk fel a bort,
2) ami - ha nem is a legdrágább, de - minõségi, és
3) amit ne vizezzünk,
4) hanem a fûszerekkel együtt melegítsük max 70°C-ra,
5) majd lefedve hagyjuk kb 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.



forró fehércsoki szerecsendióval




a csoki-mennyiség ellensúlyozására tejjel csináltam, nem tejszínnel - csak, hogy megnyugtassam magam.. egy bögrényi forró tejhez (2,4 dl) fél tábla (50 g) fehér csokit tördeltem, és kavargattam, míg fel nem olvadt. a tetejére reszeltem egy lehelletnyi szerecsendiót a változásokra, új dolgokra éhes énem miatt. finom..




Megosztás


Folytats a blogon ... vegasztromania.blogspot.com/2010/12/h...

sponsored links

Keres?s