lencseleves

2010-12-30

sponsored links


Amint beköszönt a hideg, a lábam a bab, lencse és sárgaborsós zacskók felé visz a közértben. Eme rajongásomat sem osztja senki a családban, így egy személyes adagokat próbálok csinálni magamnak.

Elõrebocsátom: azt sem tudom igazából milyenek kell lennie a lencse levesnek :-) Otthon soha nem készült, a hirtelen elõkapott Horvát Ilona  meg eléggé egyszerûen azt javasolja: csináljuk ugyanúgy mint a zöldséges szárazbab levest. Szóval, így készült, nekem ízlett. Ami még megjegyzendõ: ez az az étel,  ami szerintem jobb volt másnap, mint frissen, úgyhogy elõre el lehet készíteni, szilveszterre vagy az újév elsõ napjára!


Hozzávalók: ( kb. két személyre)

- 1/2 zacskó lencse
- 2 kisebb fej hagyma( az egyik egészben, a fõzéshez, a másik apróra vágva a rántáshoz)
- 2 db répa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1/2  paszternák- ez kihagyható, de nekem volt itthon, így beletettem
- némi füstölt  kolbász ( én csak néhány karikát tettem bele, az ízéért)
- rántás ( vagy olaj és liszt az elkészítéséséhez)
- 1 kis doboz tejföl
- só, bors, babérlevél, granulált fokhagyma
- pirospaprika
-olaj

Elkészítés :

- a lencsét elõzõ este hideg vízbe áztattam

- másnap  a karikára vágott zöldségeket olajon kicsit megpirítottam, hozzáadtam a lencsét az áztatóvízzel együtt, a kolbászkarikákat,   egy kis fej hagymát egészben,  fûszereztem, és lassú tûzön puhára fõztem


- hagymás- pirospaprikás - tejfölös  rántással sûrítettem

- a tányérban még lehet hozzá tejfölt adni



Folytats a blogon ... konyha-kert-ayildi.blogspot.com/2010/...

sponsored links

Keres?s