A legfinobb mákos kalács (Bejgli)

2010-12-22

sponsored links


 Hozzávalók:

    Tésztához:

  • 300 g liszt
  • 150 g vaj
  • 1 tojássárga
  • 60 g krisztálycukor
  • 10 g élesztõ
  • 1 késhegynyi só
  • zsíros tejföl az összegyúráshoz
   Töltelék:

  • 200 g õrölt mák
  • 200 g kristálycukor
  • 1 narancshéj
  • 1 evõkanál méz
  • 75 ml víz

Elkészítés:
   A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadva a langyos tejben felfutatott élesztõt, cukrot, sót, tojássárgáját és annyi tejfölet, hogy jól gyurható tészta legyen. Hagyjuk kelni a tésztát. Amíg a tészta megkel, addig a elkészítjük a tölteléket. A cukorral és vízzel szírupot készítünk, amivel leforrázuk a mákhoz, majd ehez hozzáadjuk a mézet és a narancshéjat.  Kétfele osztjuk és tepsiméretre nyújtjuk és a kihült töltelékkel megkenjük, majd feltûrjük, a tetejét tojássárgájával megkenjük, ha nem elég a tojássárgája akkor hozzákeverünk egy kis tejfölet és porcukrot, ezzel kenjük meg, gáz sütöben 50 percet sütjök ( a tetején látszik mikor szép)

Jó étvágyat!
Fondantina



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Fondantina/~3...

sponsored links

Keres?s