Lazac tatár

2010-12-25

sponsored links


Szerencsésen túléltük a szentestét (ezúton is kellemes ünnepeket minden ismerõsömnek), Manó sem rántotta magára a karácsonyfát és én sem égettem le magamat fõzés közben. Ennek örömére 25-én reggel nyugodtan ébredtünk, benéztem a hûtõbe és boldogan konstatáltam, hogy a tegnapi lazac carpaccio-ból maradt még egy adag hal, úgyhogy gyorsan összedobtam belõle egy kis adag lazac tatárt. Kitûnõ döntésnek bizonyult, mert a tegnapi nagy zabálás után kifejezetten jól esett ez a könnyû reggeli a maradékokból.
Tekintettel arra, hogy csak egy falat hal maradt, így nehéz egzakt mennyiségeket írni.

Hozzávalók:

lazacfilé
petrezselyem
kapor
lime vagy citrom
balzsamecet (csak egy leheletnyi, mert könnyen elviheti az ízét)
olíva olaj

bors

A nyers lazacot apró kockákra vágom (kb. 0,5*0,5 cm), egy kevés aprított petrezselymet és kaprot adok hozzá, sózom, borsozom, facsarok rá bõségesen lime levet és öntök rá olíva olajat illetve egy pár csepp balzsamecetet. Közben pirítok kenyeret és feldarabolok pár koktélparadicsomot. A keveréket összedolgozom és a kenyérre halmozom, a paradicsommal és egy kevés rukkolával tálalom.

A fûszerezést lehet bátran variálni, zöldfûszernek akár koriandert vagy bazsalikomot is használhatunk. Egy kevés lilahagymát, sonkahagymát vagy újhagymát is tehetünk bele, de én szerettem volna ezúttal a lazac ízét kihangsúlyozni, így a hagymától eltekintettem.


Folytats a blogon ... csokissteak.blogspot.com/2010/12/laza...

sponsored links

Keres?s