Én kis kertet kerteltem

2010-06-19

sponsored links

Apósom jóvoltából nagyon szép fa tartók kerültek az ablakainkba, így a kertészkedési vágyamat már nem kell az erkélyre korlátoznom. Míg a szobaablakokba virágok költöztek, a konyhaablak két ládáját fûszernövényekkel ülettem tele. Láthatóan jól is érzik magukat (csak a locsolást kellene rendszeresebben végeznem), legnagyobb meglepetésemre a borsmustár, azaz rukkola szép sárga virágokat is hozott néhány hete. A kiskert lakói sorrendben: zsálya, kakukkfû, borsmustár, rozmaring, snidling (szintén kivirágzott), majoranna.

Használom is lelkesen a növényeket, különösen, hogy némelyik már kezdi túlnõni a rendelkezésre álló helyet. (Hamarosan kell például valami rozmaringosat készítenem.) Legutóbb egyszerre két növényrõl is arattam, a paradicsom - zöldpaprika - vékonyra szelt répa kombinációra a vinaigrette melett borsmustár és snidling került. A saláta készítésében különös érdemei vannak a Kisasszonynak (aki már nem is olyan kicsi, elmúlt kilenc hónapos és a villámgyors kúszás mellett segítséggel már álldogálni is kezd), mert kitörõ örömmel figyelte, hogy mit ügyködök az ablakban, majd a vágódeszkán:

 

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... pommepomme.blog.hu/2010/06/19/en_kis_...

sponsored links

Keres?s