Édeskrumplis nudli

2010-11-29

sponsored links

(Indexrõl származó recept, nem emlékszem, ki írta)

Szóval nudli szinte ugyanúgy: édeskrumpli héjában megfõz vagy alufóliában megsüt, összetöröd, kihûl, még sziikadhat is egy tálcán egy napig. Utána fûszerek (bír sok mindent, de gyömbér szinte kötelezõ) egy tojás (vagy nem, fõleg ha valaki allergiás), egy kanál dara (búza vagy zabpehely, de ez is kimaradhat, kicsit keményít) és kicsi libazsír (olaj, ha azt akarod). Cél az, hogy az édeskrumpli massza minél szárazabb legyen, mert annál kevesebb liszt kell hozzá, és annál könnyebb lesz a nudlid, nagyjából a massza súlyának a harmada fog kelleni. Szóval liszt bele (lehet teljesen vagy részben tk, sõt a sima liszt nem is igazán jó, legalább rétes), összegyúrod, és nudlit sodorgatsz. Vegyük azt a rendkívül valószínûtlen esetet, hogy sikerült elrontanod, és az egész cucc folyik. Ebben az esetben beleütsz két tojást, és áttelepíted a nokkedliszaggatóba.
Szóval nudli szinte ugyanúgy: édeskrumpli héjában megfõz vagy alufóliában megsüt, összetöröd, kihûl, még sziikadhat is egy tálcán egy napig. Utána fûszerek (bír sok mindent, de gyömbér szinte kötelezõ) egy tojás (vagy nem, fõleg ha valaki allergiás), egy kanál dara (búza vagy zabpehely, de ez is kimaradhat, kicsit keményít) és kicsi libazsír (olaj, ha azt akarod). Cél az, hogy az édeskrumpli massza minél szárazabb legyen, mert annál kevesebb liszt kell hozzá, és annál könnyebb lesz a nudlid, nagyjából a massza súlyának a harmada fog kelleni. Szóval liszt bele (lehet teljesen vagy részben tk, sõt a sima liszt nem is igazán jó, legalább rétes), összegyúrod, és nudlit sodorgatsz. Vegyük azt a rendkívül valószínûtlen esetet, hogy sikerült elrontanod, és az egész cucc folyik. Ebben az esetben beleütsz két tojást, és áttelepíted a nokkedliszaggatóba.


Folytats a blogon ... azenkonyham.freeblog.hu/archives/2010...

sponsored links

Keres?s