Zöldséges rétes

2010-08-29

sponsored links

Hozzávalók:

  • 4 db réteslap
  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 30 dkg fagyasztott vegyes zöldség (répa, kukorica, borsó, zöldbab, ...)
  • só, õrölt bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 evõkanál búzadara
  • 5 evõkanál étolaj
  • 1 evõkanál tejföl

A zöldséget megsózva mikróban megpároljuk vagy vízben megfõzzük és lecsöpögtetjük. A tojásokat ketté választjuk, a petrezselymet felaprítjuk és 1 közepes méretû tepsit kikenünk 1 evõkanál olajjal.

Az egyik sárgáját a túróval, a búzadarával és a fûszerekkel kikeverjük, majd hozzáadjuk a zöldséget is. A 2 fehérjét habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a töltelékbe. A réteslapokat a csomagoláson elõírt módon elõkészítjük: 1 lapot megkenünk 1 evõkanál olajjal, rátesszük a másik lapot és azt is megkenjük ugyanígy. Rátesszük a töltelék felét, feltekerjük. Ugyanígy elkészítjük a másik rétest is és a 2 tekercset a tepsibe helyezzük.

A sütõt elõmelegítjük közepes (180 fok) hõmérsékletûre. A megmaradt tojássárgáját kikeverjük a tejföllel és ezzel megkenjük a rétesek tetejét. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. Langyosan szeleteljük. Elõételként vagy kiadós levesek után második fogásként kínálható.


Folytats a blogon ... eszterkedvencei.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s