Zöldséges puffancs

2007-01-01

sponsored links

Ilyet eszegettünk szilveszterkor papás-mamásan a szennycsatornákat bámulva. Így csak 50 százalékban volt tû a vénánkon... :-)))

 (Nem annyira szenny volt ám, hanem a rókamanguszták párzási szokásai a Spektrumon, amit tardicionálisan éjfélkor le is másoltunk;-)

Ennyit a tenyészetrõl, jöhet a kaja:

Most az a tepsitípus szükséges, amit a sütõhöz adtak gyárilag. Íme:

 

És jöhet a titok, hogy miért volt olyan fontos a kenyértészta. Mert most ugyanezt a keveréket  kell elkészítened fél kiló liszttel, és értelem szerûen mindenbõl fél dózissal. (Így készül a pita, meg a kenyérlángos is ugye).

A tésztából kis gombócokat formálsz, vagyis elosztod kb 5 cm átmérõjû gömbökké , de ezúttal nem zsemle lesz belõle- (bár mostmár azt is tudod hogy hogyan kell csinálni),- hanem nyújtófával szétlapított,  piták (10-12).

Nincs más hátra, minthogy azt tölts bele amit akarsz, és ilyen guszta kis papucsokká formáld.

Könnyítésképpen elárulom, hogy az én töltelékem az univerzális makrohumusz, amire elég egy pillantást vetni, és mindent megértesz:

 

 

Vagyis hajigálj bele mindenféle szezonális finomságot egy Wokba, picit sütögesd, hogy a tésztában már ne sok dolga legyen, ne feledkezz meg a fokhagymáról, vöröshagymáról, és amikor elkészült, DE CSAK AKKOR, öntsd nyakon adalékmentes szójaszósszal (Világszerte Kikkoman). Hihetetlen, de kár lenne befûszerezni. A kevesebb több, és nagyon ízletes.

A szójaszósz sóz, és különleges ízt eredményez. Ha nem szereted, marad a szintén adalékmentes TENGERI SÓ.

Szóval ha megtöltötted a pitákat, még mindig díszítheted izlés szerint olajos magvakkal, ezek képezik a protein részét a dolognak, vagyis nem fog eszedbejutni, hogy hiányzik belõle a hús. (Merthogy nem is hiányozhat. A lényegét most vitted be pl. földimogyoróval,vagy szezámmaggal)

Sütési idõ:  fél óra minimum ugyanazon a hõfokon mint a kenyér, és szintén nem kell elõmelegített sütõ. (Legjobb ha ellenõrzöd:amikor megpirult a teteje, tudni fogod, hogy kész.

Tipp: Ha nem szezonális a zöldség, vagy nem ellenõrzött biokertészetbõl vásárolsz (Mari néni vagy Nagymama kertje a leghitelesebb) akkor érdemes 2-3 napra elõre betárazni a növényeket a hûtõbe, mert ennyi idõ alatt lebomlanak a veszélyes anyagok. Igaz ugyan, hogy a vitaminokból is jócskán pusztul, de a DDT elõbb feladja.


Folytats a blogon ... adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s