Zöldségek sajtmártással

2006-10-18

sponsored links

A krumplit héjában, sós vízben megfõzzük, meghámozzuk, félbe- vagy karikára vágjuk. Közben a brokkolit rózsákra bontjuk, szárát felkockázzuk, és forrásban lévõ sós vízben 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és a póréhagymát, együtt további 5 percig pároljuk, majd lecsepegtetjük. A fõzõvízbõl fél litert megtartunk.
Egy kisebb vöröshagymát apróra felkockázunk, kevés vajon üvegesre pároljuk, meghintjük kb. 4 dkg liszttel, kissé megpirítjuk, és keverés közben hozzáadjuk a fõzõlevet. Végül felöntjük 2 dl tejszínnel, és 5 dkg reszelt (gouda) sajtot szórunk a mártásba, kevergetve összeforraljuk, sóval, õrölt fehérborssal, csipetnyi cukorral és kb. 1 teáskanálnyi citromlével ízesítjük.
A krumplit és a zöldségeket kivajazott tûzálló tálba tesszük, a mártással leöntjük, és a tetejére reszelt sajtot szórunk. Elõmelegített sütõben kb. 20 perc.


Folytats a blogon ... fozocske.freeblog.hu/archives/2006/10...

sponsored links

Keres?s