Zöldfûszeres citromos csirkemell

2007-09-17

sponsored links

Ezt a receptet a Poronty egyik kommentelõjétõl loptam még hónapokkal ezelõtt. Sajnos arra már nem emlékszem, melyik posztnál volt és ki írta, remélem nem akasztanak plágiumpert a nyakamba. Mindenesetre riszpekt a kiagyalójának.

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
kb. 5 evõkanál olivaolaj
kb. 5 evõkanál citromlé
2 kiskanálnyi morzsolt bazsalikom
késhegynyi oregánó

Így csináld:
Az olajat, citromlevet és a fûszereket keverd össze, a hússzeleteket vágd ketté "lapjával" és lefedve pácold a hûtõben egy éjszakát. Másnap úgy, ahogy van, bármiféle zsiradék hozzáadása nélkül öntsd a felmelegített serpenyõbe az egészet és párszor megforgatva süsd meg. Akkor jó, ha kifehéredés után foltokban aranybarna lesz.

Tippek, trükkök:
Igazából itt nincs trükk, tényleg pofon egyszerû az egész. Talán csak annyi, hogy minden esetben megéri valódi, extra szûz olivaolajat használni, még ha drágább is. Néha a húst nem a fent leírt módon vágom fel, hanem szabályosan, a rostokra merõlegesen, így kb. 10 centi hosszú, centi széles csíkok lesznek, de finom omlós lapjával vágva is. A fûszerekkel bátran lehet kísérletezni, bármiféle zöldfûszer jó bele.


Folytats a blogon ... foznijo.freeblog.hu/archives/2007/09/...

sponsored links

Keres?s