Zöld kuszkusz

2010-12-12

sponsored links

Most megmondom az õszintét. Egészen, de nagyon mást akartam fõzni, és ha végigolvasod, kiderül, miként lehet a levest megsütni.
A napokban a Seafalconné fõzött nekem egy kedvencet, a lombard gombócot. Ez ugyebár spenótalapú finomság, és meg kell fõzni. Nos, hogy a fõzõvíz ne menjen kárba, ezért azt gondoltam, hogy fõzök vele zöldséglevest. Krumplit hámoztam, sárgarépát tisztítottam, bele a szép zöld fõzõlébe, hozzátettem egy kevés mirelit kukoricát meg egy kevés brokkolit, no és egy kevés maradék spenót is került bele. Amikor megfõtt, akkor hozzáöntöttem a kuszkuszt, hogy egy kicsit besûrítsem a levesem és lezártam a gázt. (A kuszkuszt lobogó vízbe teszed, majd lezárod a tüzet alatta és tíz percig állni hagyod.)
Amikor a fedõt levettem, akkor ért a meglepetés:
Leves nuku, viszont kaptam egy szép, zöld kuszkuszt, ami nagyon hasonlított ízre az egyik lengyel szakácstól tanultra. Kevés házi piros aranyat tettem rá, meg petrezselyemzöldet, amit a hó alól bányásztam ki, és kész a nép-nemzeti ebéd.
Eddig a kaja vegetáriánus,  de meg lehet bolondítani ezt kolbásszal, miként az ábra mutatja.
Ezután két tojást beleütöttem a serpenyõbe, megfõztem vízben a cserkészkolbászt, majd a tojással összesütöttem a masszát. A kolbászokkal tálaltam. Az igazság az, hogy Andrzej Paczynski, a Clipper Caraibes szakácsa így tette az asztalra.  

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk...

sponsored links

Keres?s