Zabpelyhes zabkeksz

2010-09-30

sponsored links

Klasszikus cookie típusú sütemény, ezerféleképpen variálható, változtatható. Ez itt karácsonyi fûszerekkel készült, de mehetett volna bele csokidarabka, darabos mogyoró, dió, mazsola, aszalt barack, bármi ami egy ilyen süti keretein belül elképzelhetõ. A liszt és a zabpehely aránya is tologatható, sõt zabpehelyliszt helyett készülhet teljeskiörlésû lisztbõl is.
Finom, egészséges, az egyetlen szépséghibája, hogy egy kissé morzsálódik egy idõ után. Már ha hagyunk neki annyi idõt egyáltalán.


Hozzávalók:

-10 dkg zabpehely
-10 dkg zabpehely liszt
-10 dkg teljes kiõrlésû búzaliszt
-10 dkg barna cukor
-15 dkg vaj
-2 tojás
-fél csom. sütõpor
-citromhéj, õrölt kardamom, fahéj, gyömbér, szegfûszeg

Egy sütõlapot kibélelek sütõpapírral, a sütõt elõmelegítem 180 fokra.
A vajat habosra keverem, egyenként beledolgozom a tojásokat. Egy másik tálban elvegyítem a száraz hozzávalókat. Aztán összedolgozom a vajas keveréket a száraz részekkel. Ragacsos tészta keletkezik, amibõl golyókat formázok, majd a sütõpapíros tepsin kis pogácsákká lapítom õket. Sütés közben széltében és magasságában is nõnek a sütik, szóval érdemes helyet hagyni közöttük. Az idõt nem néztem, de kb 20 percig sültek.



Folytats a blogon ... hazikoszt.blogspot.com/2010/09/zabpel...

sponsored links

Keres?s