Zabpelyhes, napraforgós kenyér

2007-10-15

sponsored links

Hozzávalók:

4 csésze forrásban lévõ víz
3 teáskanál só
3 csésze zabpehely
4 dkg élesztõ
3 csésze langyos víz
2 evõkanál méz
1/2 csésze datolya
1/3 csésze forró víz
2 csésze mazsola
1 csésze napraforgó
3 evõkanál simaliszt
6-7 csésze teljes kiõrlésû liszt

Keverjük össze a 4 csésze vizet, a zabpelyhet, sót, és hagyjuk 1 órát pihenni.

Futtassuk fel az élesztõt, mézet, és 3 csésze langyos vizet. Áztassuk be a datolyát az 1/3 csésze forró vízbe, majd utána turmixoljuk össze a kettõt. Keverjük össze az összes hozzávalót, és dagasszuk ki jó alaposan és hagyjuk 10 percet pihenni. Formáljunk belõle 4 cipócskát, és hagyjuk, hogy megkeljenek. Süssük nagy lángon 10 percig, majd 180 fokon 45 percig.

(Nagy Zsuzsa)

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... hazikenyer.blog.hu/2007/10/15/zabpely...

sponsored links

Keres?s