Zabpelyhes-körtés süti

2006-12-15

sponsored links

Hozzávaló:
35 dkg körte
fél citrom leve és reszelt héja
1 kávéskanál õrölt fahéj
15 dkg puha margarin
5 dkg barna cukor
5 dkg cukor
10 dkg méz
10 dkg finomliszt
15 dkg zabpehely


Elõmelegítjük a sütõt 175 fokra. Kimargarinozunk, kilisztezünk egy 18 cm-es tortaformát, és az aljába sütõpapírt teszünk.

A körtét meghámozzuk, kimagozzuk, vékonyan felszeletejük és gõz fölött puhára pároljuk. Hozzáadjuk a citromlevet, a reszelt citromhéjat és az õrölt fahéjat, majd villával alaposan összetörjük. Ezzel megvan a körtelepépünk, ez lesz a süti tölteléke.

A margarint, a kétféle cukrot és a mézet takaréklángon kevergetve összeolvasztjuk. Ahogy a cukor felolvadt, levesszük a tûzrõl, majd megvárjuk, amíg langyosra hûl, és összekeverjük a liszttel meg a zabpehellyel.

A zabpelyhes keverék felét belenyomkodjuk az elõkészített tortaformába. Rásimítjuk a körtés tölteléket, és ezen egyenletes rétegben elosztjuk a maradék zabpelyhes keveréket. A sütit 30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd csak akkor nyúlunk hozzá, ha teljesen kihûlt. Ezután ugyanúgy szeleteljük, mint egy tortát. Kínálhatunk hozzá vaníliasodót vagy vaníliafagyit.
forrás: stahl.hu 

Folytats a blogon ... finomvolt.freeblog.hu/archives/2006/1...

sponsored links

Keres?s