Zabpehely keksz

2010-07-15

sponsored links

Nem tudom megmondani miért rajongok ennyire a kekszekért, mindenesetre nagyon beváltak nálunk. Egy jó süteményes dobozban napokig elállnak és bárhová magunkkal tudjuk õket vinni anélkül, hogy kár keletkezne bennük. Ez persze nem mentség a szezonális gyümölcsbõl készült desszertek hiányára, de nálunk azok már a hazafelé úton eltûnnek a kosárból.. 


Hozzávalók
  • 150 g zabpehely
  • 50 g teljes kiõrlésû rozsliszt
  • 50 g univerzális búzaliszt búzacsírával
  • 110 g vaj
  • 100 g barnacukor
  • 1 tojás
  • 80 g étcsokoládé
  • 1 csapott tk. õrölt fahéj
  • 1 púpos kk. sütõpor
A vajat megolvasztottam és a kimért cukorhoz adtam. Hagytam hogy teljesen kihûljön, csak ezután ütöttem bele a tojást. A kétféle lisztet egy tálba szitáltam a sütõporral és a fahéjjal együtt, majd apránként a vajas-cukros keverékhez adtam. Az étcsokoládét apró kockákra vágtam, és a zabpehellyel együtt a masszába forgattam. 180 fokos, elõmelegített sütõben kb. 10-13 perc alatt megsültek.

! Aki szeretne mézet használni a cukor helyett, az csökkentse a vaj mennyiségét is!

Folytats a blogon ... mokkacukor.blogspot.com/2010/07/zabpe...

sponsored links

Keres?s