Whoopie pie

2010-12-05

sponsored links

A november-decemberi Elle a table-ban annyi jó recept van, hogy végigcetliztem az egész újságot. A whoopie pie-t már elég sok oldalon láttam, és egy sütõtökös receptet ki is próbáltam, de az annyira nem jött be. Na de ez...


Hozzávalók a kakaós tésztához
25 dkg liszt
2 evõkanál cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál sütõpor
? kávéskanál szódabikarbóna
2 csipet só
10 dkg puha vaj
12 dkg cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 tojásfehérje
1 dl tej

A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vaníliával, hozzáadjuk a tojást. A lisztet, a kakaóport, sót, sütõport, szódabikarbónát egy tálban elvegyítjük, és a tejjel együtt apránként hozzákeverjük a vajas keverékhez. A sütõt 180 fokra elõmelegítjük. A tésztát habzsákba töltjük és a közepes méretû kinyomón apró kupacokat halmozunk a sütõpapírral bélelt tepsire. Kb. 12 perc alatt megsütjük, hagyjuk kihûlni. A kihûlt tésztákat megtöltjük a krémmel. Én fele-fele arányban használtam a csokis és vaníliás tölteléket, így ha csak az egyiket használjuk, duplázzuk a mennyiséget.

A csokis töltelékhez
7,5 dkg étcsoki
0,5 dl tejszín
1 kávéskanálnyi vaj

A csokit a tejszínnel együtt felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és hagyjuk kihûlni.

A vaníliás töltelékhez
12,5 dkg mascarpone
1 kávéskanál vaníliakivonat
3 dkg porcukor

A hozzávalókat simára keverjük.

Folytats a blogon ... sutiszorny.blogspot.com/2010/12/whoop...

sponsored links

Keres?s