vöröslencse leves

2010-12-21

sponsored links

Amikor gesztenye blogján megláttam, tudtam ki kell próbálni! Kicsit váratott ugyan magára pár napig a megvalósítás, de végre elérkezett a pillanat.
Tegnap este megfõztem és mondhatom tényleg egy fantasztikus (ha nem is leves) egytálétel kerekedett belõle. A lencse ugyanis ennyi vízmennyiségtõl úgy megduzzadt, hogy teljesen besûrüsödött, de nem bánom. Most olyan krémleves jellege van, bár nem turmixoltam össze.
Hozzávalók : 25 dkg vöröslencse, 0,5 l víz, 1 fej hagyma, olaj, 1 nagy sárgarépa, 2 kisebb  gyökér, só, bors, kakukkfû, babérlevél, mustár, tejföl.
A hagymát összevágva megfuttattam olajon, amig össze nem fonnyadt, amjd mehetett hozzá a vékonyra felkarikázott sárgarépa és gyökér is. Ezekkel pároltam még pár percig, hozzátettem a lencsét, azzal egy percig pirítottam, majd felöntöttem vízzel. Itt következett a fûszerezés, só, bors, babérlevél, kakukkfû. Amikor puhára fõtt, átkevertem, akkor már látszott, igen sûrû leves lesz ez és belekevertem egy evõkanál dijoni mustárt. Még pár percig fõztem vele, majd a 2 evõkanál tejföllel befejeztem a fõzését. Amikor a tejfölt belekevertem már nem forraltam, csak egyszer hagytam felbugyogni. Petrezselyemleveleket szórtam bele, csak úgy rusztikusan és meglocsoltam csilis olívaolajjal.

Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2010/12/voro...

sponsored links

Keres?s