Vörösboros lencseleves

2010-12-31

sponsored links

Obligát lencserecept év végére/elejére.

Hozzávalók:

  • 25 dkg lencse
  • kb. 4 dl száraz vörösbor
  • 2 sárgarépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 cikk zellergumó
  • 2 közepes krumpli
  • 10 szem feketebors
  • aprított petrezselyemzöld

A megmosott, éjszakára beáztatott lencsét fele víz, fele vörösborban (a folyadék úgy egy ujjnyira lepje el) a felaprított hagymával, sóval, borssal feltesszük fõni. Amikor már úgy látjuk, emberi idõszámításon belül (t<=20 perc) meg fog puhulni, beledobjuk a felkockázott répát, zellert és krumplit, készre fõzzük. Tálaláskor a tányéron megszórjuk friss petrezselyemzöld-nyesedékkel.

A vörösbor gyönyörû bordóra festi a lencsét, ami látványnak sem utolsó. Ezt a zöldségegytálat lehet hosszabb lére is ereszteni, de minek: finom, koncentrált ízû zöldségleve van, sem a húsféle, sem a sûrítés nem hiányzik belõle. "Kissé idõigényes*, nem túl drága. Energiatartalma személyenként kb. 365 kcal (21 g fehérje, 62 g szénhidrát, 1 g zsír)." Nova Szakácskönyvek - Zöldséges ételek.

*Legfeljebb várakozási idõ tekintetében, egyébként szinte zéró meló.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... okostojas.blog.hu/2010/12/31/vorosbor...

sponsored links

Keres?s