Véget ér a levesek hete - Töltött háromszögek

2007-04-08

sponsored links

A tegnapi húsvéti vacsora - melyen anyukám szorgoskodott nem kis eredménnyel - elõtt még két leves készült. Egyrészt kipróbáltam Pamina sajtlevesét, másrészt a megmaradt zellert kellett felhasználnom és így egy kis krumplival együtt készült belõle tejszínes zellerkrémleves. Ez utóbbi tetejére igazából egy kis parmezán és pirított szalonna dukál.

A levesek mellett is rengeteg finomat ettünk tegnap a húsvéti vacsorán. Volt töltött tojás, házi sonka, rengeteg friss zöldség, majonézes krumplisaláta, zöldsaláta, édességként pedig a mennyei belga torta.

Sós ropogósként Mr. Bundásalmával hússal töltött háromszögeket alkottunk. Ez már tényleg az alkotás kategória ;) mert kell hozzá egy kis kézügyesség, na nem mintha mi annak a nagymesterei lennénk. A töltelék darált marhahúsból készül, olajon, hagymán megpirítjuk egy kis paradicsom és zöldborsó hozzáadásával. Ha kész, akkor a réteslapot kihajtjuk, hosszúkás csíkokra vágjuk, egy kis vajjal megkenjük. A csík aljára teszünk egy kis tölteléket, majd elkezdjük a csíkot háromszög formában behajtani, addig, amíg a csík végére nem érünk. A háromszögeket sütõben sütjük ki.

A tölteléket ezerféleképp variálhatjuk, például, tehetünk bele paradicsomot, mozarellát és rá bazsalikomot, de Rossa mela vagy Marmalade blogjában található spenótos változatok is nagyon finomak lehetnek.


A zenét még a levesek hete jegyében választottam: Underwater Love a Smoke City-tõl.


Folytats a blogon ... bundasalma.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s