Vége a bújócskának - újabb kunszt

2010-07-02

sponsored links


Nehéz nem észrevenni az összefüggést aközött a két tény között, hogy ha  idõközönként nem szaporítom a betût, akkor többedjére is kis csoportnyi olvasó regisztrálja magát  rendszeres olvasásra - ezúton üdvözlöm õket ! :-) - csendes pihenõm nyílván mindenki számára kívánatosabb.
Így, hogy most se csapjak túl nagy zajt tömören összefoglalva a következõket: egetrengetõ történés nem esett.
Azoknak, akiket a halovány részletek kicsit kiváncsivá tesznek:
Égzengés sok követte egymást az elmúlt hetekben, némileg megváltoztatva szezonális tevékenységeinket, de szerencsére az iskolai évzárás nemes hagyományában változást nem ejtve. Szabadságra (és egyébként midenre) éhes ivadékaimmal kihasználva egy szárazabb idõszakot a tokaji Kopasz hegy lábához vettük utunkat. Nepomuki Szt. János lábáról, illetve annak látványáról, a közelében elhelyezett pihenõpadokról le kellett mondjunk az úticsomag elfogyasztását illetõen, mivel  a rangidõsünk rangjához nem illett a szerinte a zülöttség képét mutató utcai étkezésünk. Cöcö. Így az egyébként is tervbe vett napos oldal meglátogatását elõbbre hoztuk, felmentünk a hegy északi oldalán virágzó kakukkfüves rétre. Az illathoz, ami belengte a tisztást, a látványról amivel a víz alatt álló Bodrog-átreret leírni lehetne, nehéz szavakat  rendelni.


Jártunk egyéves újszülött látogatóban, ahol nagyon kedvesen és nagyon finom süteménnyel vártak minket. Megpróbálok majd a titkához közelebbférkõzni...
 A gyermekek felállították a teraszon a környékbeli mezõgazdasági és építõipari munkások étkeztetésében fantáziát látó Bodza Büfét, ahol a tesztelõk szerint csillag jár a konyháért: friss bodza és szamócaszörp, ízletes minipizzák, csokoládé- és vaníliafagylalt várja a betérõket. További kulináris élményekben Karcagon, a már hagyományosan megrendezésre kerülõ Birkafõzõ Fesztivál keretében, a  Juhszárnyék Birodalmában részesültünk ( jó lenne most ide egy link kevdves E.... ) Itt a környékre jellemzõ állattartó, legeltetõ életformát mutatta be, játszatta el, állatsimogatóval gazdagítva a gyerekbarát sziget. Nem sertés, akarom mondani sértés a helyiekre nézve, hogy "félelmetes" látvány volt a többszáz kondérban és variációban elkészült birkapörkölt után vágyakozó többezres ínyenc tömeg a folyamatosan szitáló esõben. Köszönet mégegyszer vendéglátóinknak és gazdáinknak az éményekért!


Mésszel az utóbbi idõben tojáshéj formájában találkoztam legkevésbé ...

Úgyhogy kellemes nyarat és jó pihenést  mindenkinek !


Ja! Igen !  És két gombóc fagylalt várományosa lettem egy fogadás kapcsán.  Mégiscsak szép minden!        

Folytats a blogon ... olajzoldlevelekkeken.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s