Vásár az oviban

2010-12-08

sponsored links


Az oviban, ahova Manó jár, minden decemberben jótékonysági vásárt rendeznek, melynek bevétele teljes egészében az ovinál marad, pontosabban, az összegyûjtött pénz egy része az oviscsoporthoz kerül, másik része pedig az ovi nagy zsebébe. Merthogy ovis szintû a jótékonysági vásár, de ezen belül minden oviscsoport külön árulja a felajánlásokat, amiket a szülõk tesznek és természetesen az óvónénik.
Tavaly sajnos lemaradtunk az egészrõl, Manó éppen abban az idõszakban volt néhány napot kórházban, s mire visszakerült az oviba, már január volt.


December elején vittünk az oviba egy nagy mézestálat tele keksszel és narancslekváros puszedlivel. A másnapi szülõ értekezleten óvónénik kérdezték, esetleg sütnék-e egy kis mézest a jótékonysági vásárra. Természetesen, kérdezés nélkül is arra gondoltam, hogy részünkrõl díszes mézessel járulunk hozzá az ovis vásár kínálatához.


A mézes tálakon kívül, az alkotás hevében :), készült még néhány ... apróság ... virágok, dobozkák, asztaldíszek.
A virágokra a KÉS-en kaptam ihletet. De nehézségbe ütközött a pici cserepek beszerzése (80-100 ft darabja). Viszont a kerekek már hallhatóan kattogtak a fejemben, így hirtelen ötlettõl vezérelve a cserepeket is mézestésztából sütöttem.
A kísérlet sikerül, hirtelenjében tavasz lett a konyhában, mézesvirágok nyíltak mézes cserepekben :)


Tegnap délután kezdõdött a vásár. Vittem a mézeseket és a még felajánlott narancslekvárt és levendulás cukrot.
A munkából Manapó is bõven kivette a részét :), azonkívül, hogy az írókát õ keverte (ezúttal 20 dkg porcukor egy fehérjére), gyönyörû és profi címkéket tervezett (és nyomtatott, ragasztott) a lekváros és cukros üvegekre és a mézesekhez is.
Két óra múlva mentem Manóért és természetesen a vásárba is ellátogattunk.
Legnagyobb meglepetésemre, két óra alatt!, a vásár elsõ napján! elkeltek a mézestálak, három mézesvirág, egy dobozka, ezenkívül két lekvár és két levendulás cukor!
Óvónéni - õk és a dadusok árulnak - mondta, valószínüleg lesz megrendelésem mézesekre ... Jó lenne :)
A csoport és az ovi kedvéért ma újabb mézestálak készültek-készülnek a vásárra.


Természetesen mi sem jöttünk el üres kézzel. Manóval megbeszéltük, hogy három dolgot veszünk neki; amit kiválaszt, de csak hármat. Lett belõle egy motoros hûtõmágnes, egy kis favonat és egy Thomas újság (két ráadás játékkal! :). Családilag pedig gazdagodtunk egy aprócska karácsonyi kaktusszal, rengeteg kisebb-nagyobb bimbócskával.
Manó boldogan cipelte az új szerzeményeit, én pedig remélem, hogy a kaktusz karácsonyra teljes pompájában virágzik majd.


Jó nap volt :)

Folytats a blogon ... garffyka.blogspot.com/2010/12/vasar-a...

sponsored links

Keres?s