VKF. XXXVI. Málna szuflé

2010-07-22

sponsored links

Törtem a kobakom valami egzotikus étel fõzésén. Gondoltam kínai? Abban nem vagyok annyira otthon. Japán? ez már jobb. Vagy a most divatos marokkói vagy török vagy esetleg egy még egzotikusabb konyhát válasszak? Afrikai?
Nem! Francia!
... íme a szuflé! Az egyik legismertebb külhoni desszert. Egzotikum nincs benne, de az elkészítésétõl való félelem, az összeesésérõl szóló rémtörténetek vonnak köré egy misztikus ködöt.
PEDIG. Ez is olyan, mint az autóvezetés, csak önbizalom kell hozzá... és csukott sütõajtó!!! Nem kiváncsiskodunk, maximum csak az utolsó 2-3 percben. De, mint a képeken láthatjátok még ezt is megússzuk büntetlenül.
És a titok: a formát színültig rakás után lesimítjuk és a hüvelykujjunkkal egy kis peremet húzunk a tálka szélén körbe a tésztába.
Már 3/4 éve vártam arra, hogy a málnaszezon eljöjjön. Végre itt van, vagy már csak volt?
Tiszta málna íz és gyönyörû rózsaszín, kell ennél több?
recept:
- 200 g átpaszírozott málnapüré
- 50 g cukor
- 55 g cukor- 4 db fehérje
- 2 kk kukorica keményítõ

















A málnapürét 50 g cukorral és 2 kkanál keményítõvel felforraljuk és hagyjuk kihûlni. Közben a szuflés tálkákat kivajazzuk és liszt helyett aprószemû kristálycukorral meghintjük. A fehérjéket felverjük az 55 g cukorral és óvatosan a kihûlt málnapürét hozzákeverjük. 160 C-on kb 15 percig sütjük. Közben figyeljük mert minden sütõ más. Kb 6-7 tálka lett belõle.

Folytats a blogon ... fleurdesafran.blogspot.com/2010/07/ma...

sponsored links

Keres?s