VKF! VIII. Paradicsomprojekt

2007-09-02

sponsored links

Kicsit még visszapillantok a VKF korábbi fordulójára, hiszen a paradicsom is valamiképp a nyár ízét jelenti. Valahogy nem tudok ettõl a témától elszakadni. Igazából már régóta terveztem ezt a projektet, féltem, hogy elmarad, de szerencsémre akadt egy szabad délelõtt, amikor nekiláthattam. A végeredmény 2 nagyobb és 2 kisebb üveg paradicsomszósz.

paradicsom télire

Bazsalikomos paradicsomszósz, hozzávalók: 4 kg paradicsom, 1 fél fej hagyma, 1 csokor bazsalikom, 2 gerezd fokhagyma, só, bors
1. A paradicsomokat az aljukon egy kis kereszt alakjában bevagdosom, hogy a forró vízbe mártás után könnyebben lejöjjön a héjuk, felkockázom, majd az összeset egy nagyobb edénybe rakom.
2. Elkezdem fõzni, lassítok a tûzön, hozzáadom a hagymát és a fokhagymát, sózom, borsozom.
3. Addig fõzöm, amíg jól besûrûsödik, megvárom, amíg forr, rotyogtatom egy ideig, kb. másfél óráig. A végefelé egy kis trükkel élve, botmixerrel kicsit aprítom még, majd hozzáadom a bazsalikomot.
4. A szószt üvegekbe teszem és mivel tartósítószert nem kaptam a boltban, a szósszal teli, de már lefóliázott, lezárt üvegeket fejük tetjére állítva száraz dunsztba, vagyis konyharuhába bebugyolálva a (nem mûködõ) sütõbe rakom és otthagyom addig amíg ki nem hûl.

[Vajon kinek a bõrébe bújtam? Annyit elárulhatok - bár ez nem biztos, hogy segítség - hogy egyik nagy kedvencemrõl van szó. Igazából kicsit féltem ettõl a fordulótól, nehezen szántam rá magam, hogy írjak, mert a magam bõrében is elég nekem olykor... De talán nem sikerült annyira rosszul és remélem, hogy a választott bloggerina is így gondolja majd....]


Folytats a blogon ... bundasalma.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s