Villámgyors batyuk

2007-07-15

sponsored links


Akár a nemrégiben szóba került gasztroblogger titkok jegyében is íródhatott volna ez a recept; bár az eredeti szándék ennél sokkal egyszerûbb: beszélgetõs, borkóstolós társasághoz alkotni valamit; x-30 perc alatt.


A recept

A hozzávalók listája:

na, itt kezdõdik a titok: mélyhûtött leveles tészta (kizárólag Tante Fanny féle): mindig lapul a mélyhûtõben egy tekercs, arra az esetre, ha meg lennék szorulva (és persze azért is, mert egyszer próbáltam leveles tésztát összehozni, akkor sem lett túl bíztató az eredmény; így nem is vacakolok vele, ha ennyire jó a bolti)

2 nagy fej vöröshagyma

olaj

só, bors, cukor

1 evõkanál borecet

tojás

A hagymát vékony szeletekre vágva kevés olajon párolni kezdtem, majd hozzáadtam egy evõkanál kristálycukrot és rálottyantottam egy evõkanál borecetet. Amikor már aranybarnára karamellizálódott a hagyma, következett a borecet; majd a só és a bors, ízlés szerint.

A leveles tésztát pár órával a használat elõbb kivettem a fagyasztóból, amikor kiengedett, kiterítettm, felvágtam kb. 5x5 cm nagyságú kockákra. Ezek közepébe egy-egy teáskanál hagymás töltelék került; a lap négy sarkát összecsippentve megformáltam a batyut, felvert tojással megkentem kívülrõl; és már mehetett is a 165fokos, elõmelegített sütõbe, ahol kb. 8 perc alatt elkészültek.

Mártogatósnak világos zójaszószból, mézbõl és erõspaprika-õrleménybõl készült szósz járt hozzá.


Folytats a blogon ... aubergine.freeblog.hu/archives/2007/0...

sponsored links

Keres?s