Vese velõ

2007-09-26

sponsored links

Tulajdonképpen én elég finnyás vagyok. Sok mindent nem eszek meg, mert mondjuk nem olyan alapanygból készült vagy éppen nem tetszik a szine vagy formája. Talán ezért is szeretek annyira fözöcskézni, mert ezek az ételek kedvemre valók. Ezt a kaját is szeretem, bár az alapanyag disznóból került ki, és alapvetõen disznót nem eszem.

Vese-velõ

ami mindig kell hozzá: disznó vese és velõ, hagyma, fokhagyma, pirospaprika, só, bors, olivaolaj

ami még finom bele: paprika, pardicsom, petrezselyem

A vesét jó alaposan megmosóm, kivágok belõle minden oda nem illõt és felkockázom. Az apróra vágott hagymát olivaolajon megpiritom, a végén a fokhagymát is megfutattom és pirospaprikát szórok bele. Ezután belerakom a velõt, egy kis vizet öntök hozzá, nem sokat, mert a pörköltnek az a jó, ha inkább sûrûbb szaftban párolódik az alapanyag elkészités közben. Ha van itthon paprika, paradicsom azt is rakok hozzá, apró kockákra vágva. Izlés szerint só, bors és petrezselyem. Mikõzben a vese fõ, megtisztitom a velõt is. Lehuzóm a hártyát róla, és nagyobb darabokra vágom. Mikor a vese már majdnem kész akkor adom hozzá a velõt, mert csak igen kevés fõzés kell neki.


Folytats a blogon ... mai-kaja.freeblog.hu/archives/2007/09...

sponsored links

Keres?s