Vegán gyümölcstorta

2010-06-25

sponsored links

Siccike bejegyzését olvasva jutott eszembe, hogy van ám nekem egy új, tortás receptem, amit néhány hete készítettem és még nem tettem fel ide, a blogra :o) Sajnos nagyon siettem a sütéssel, összeállítással, majd a fényképezéssel is, mivel nem itthon fogyasztottuk el a sütit ( hanem elszállítottuk 265 km - re a konyhámtól :o)), így hát a fotó inkább csak arra szolgál, hogy bizonyítsa, valóban elkészült a remekmû :P




Vegán gyümölcstorta


Az alap piskótareceptemet használtam, amihez kell:

2,5 dl növényi tej

10 dkg barnacukor

1/2 citrom leve és héja

1 teáskanál vaníliakivonat

25 dkg teljes õrlésû tönkölyliszt

1 csomag sütõpor ( foszfátmentes )

6 evõkanál olaj


Összekevertem a nedves hozzávalókat, azután külön a szárazakat, majd összevegyítettem a két tál tartalmát és 180 fokosra elõmelegített sütõben, kikent gyümölcstorta formában, 20 perc alatt megsütöttem. Tortarácson hagytam kihûlni.


Közben elkészítettem a vanília pudingot, amihez szükséges volt:

2,5 dl növényi tej

3 evõkanál kukoricakeményítõ

1 - 2 evõkanál nyírfacukor ( vagy bármilyen cukor, amit használsz )

egy vanília rúd


A tej nagyját felforraltam, beledobtam a széhasított vaníliarudat és belekanalaztam a cukrot. A maradék tejben elkevertem csomómentesen a keményítõt, majd amikor a lábasban lévõ adag felforrt, hozzáöntöttem és kevergetve tovább fõztem az egészet, míg besûrûsödik.


Agarzselatin ( és többek között ettõl vegán az egész :o)

2,5 dl gyümölcslé ( a használt darabos gyümölcstõl függõen válasszuk meg a színét, ez lehet 100% - os gyümölcslé, frissen facsart gyümölcslé vagy akár kibontott befõtt leve ) - nálam most piros lett a zselé egy meggybefõtt levétõl

1 teáskanál agar agar por

1 evõkanál barnacukor


A gyümölcslében elkevertem az agart, majd feltettem a tûzre, édesítettem és hagytam forrni 3 - 4 percig, néha nem árt közben is megkeverni.

Összeállítás:
A kihûlt piskótára kentem a pudingot, néhány barackot cikkekre vágtam, szépen kiraktam vele a tortát és a langyos, már zselésedõ agart rákanalaztam. Ezt érdemes a torta közepe felõle végezni és akkor szép sima lesz a teteje :o)

Az ünnepeltnek és az egyébként mindenevõ vendégseregnek is nagyon ízlett a végeredmény :o)

Folytats a blogon ... hobbifozocske.blogspot.com/2010/06/ve...

sponsored links

Keres?s