vegetáriánus karácsonyi menü - zöldalmás-kakukkfüves céklaleves

2010-12-16

sponsored links

a tavalyihoz hasonlóan idén is összeállítottam egy karácsonyi menüt. bár olyan szerencsés vagyok, hogy karácsonykor egyáltalán nem kell fõznöm, gondolok azokra, akik szeretnének egy zöldségközpontú ünnepi vacsorát az asztalra tenni.

természetesen téli zöldségekben gondolkodtam, és izgalmas párosításokban.
elsõként egy zöldalmás-céklás levest készítettem. a savanykás zöldalma csodásan kiegészíti a cékla földes ízét, a kakukkfû összefogja, a cr?me fraiche pedig lágyítja az ízeket.

zöldalmás-kakukkfüves céklaleves




hozzávalók:
(4 személy)

1/2 kg cékla
1 nagyobb zöldalma
8 dl zöldségalaplé
kakukkfû ágak
néhány gerezd fokhagyma (pucolatlanul)
vaj
olívaolaj

frissen õrölt fehérbors
cr?me fraiche (vagy tejszín, vagy tejföl, vagy ezek keveréke)

a sütõt elõmelegítettem 200°C-ra (6-os fokozat).
a céklát meghámoztam, feldaraboltam, és egy alufóliával (vagy sütõpapírral) bélelt tepsiben 2-3 szál kakukkfû és a fokhagymák társaságában, meglocsolva olívaolajjal, megsózva, megborsozva 40-45 percig sütöttem.
meghámoztam az almát, kiszedtem a magházát, és egy kis darabka vajon 5 percig pároltam. hozzáadtam a közben megsült céklát, a fokhagymákat (héj nélkül) és a szárától megfosztott kakukkfüvet, felöntöttem a zöldségalaplével, sóztam, borsoztam, és további 10 percig fõztem.
botmixerrel pürésítettem, tálalásnál pedig cr?me fraiche-sel és kakukkfûvel díszítettem.







Megosztás


Folytats a blogon ... vegasztromania.blogspot.com/2010/12/v...

sponsored links

Keres?s