Variációk egy témára: Kefíres Lepény

2010-07-07

sponsored links


Örök kedvencem, a gyorsan elkészíthetõ, és egyetlen kefíres pohárral kimérhetõ Kefíres Lepény (eredetileg kefíres meggyes lepény). Az alapreceptet azok kedvéért leírom, akik még nem találkoztak vele, de - szokás szerint - belinkelem az eddigi bejegyzésekben szereplõ változatokat is.

Kefíres Lepény

- 2 pohár kefír
- 2 tojás
- 6-10 dkg méz (édesség utáni vágytól függõen - kb- 1/3-1/2 pohár, tessék kóstolni:)
- 1 pohár olaj (vagy 3/4 pohár olvasztott vaj)
- 4 pohár teljes kiõrlésû liszt
- 1 sütõpor

A hozzávalókat összekeverem, tepsibe/tortaformába öntöm, megszórom tetszés szerint minden jóval, és közepes lángon 35-40 percig sütöm.

Ezúttal kétféle változatban készült, a formába öntött massza egyik felére 2 evõkanálnyi kakaóport szitáltam, és egy kanállal óvatosan belekevertem, úgy, hogy a másik felébe ne keveredjen, ugyanis arra 1-1 nagy maroknyi fekete- és piros ribizli keverékét szórtam. Az utóbbi kellemesen  savanykás lett, természetesen egy kevés mézzel is meg lehet még locsolni, ha valaki úgy szereti. A kakaós változat a szegény, foghúzás után lábadozó párom miatt készült, így nem kellett a gyümölcs magjait kerülgetnie.


Az elõzõ változatok:

Joghurtos lepény dióval-vaníliával
Kakaós süti költözõs hangulatban
Meggyes-csokis-mazsolás süti
mithrile.blogspot.com

Folytats a blogon ... mithrile.blogspot.com/2010/07/variaci...

sponsored links

Keres?s