Vacsora Bettyónál - 2. rész (Recept)

2010-06-28

sponsored links

Töltött paradicsom, zöldség spagetti ágyon

Sokat vacilláltam, hogy levest készítsek-e vagy pedig elõételt. Végül az elõétel mellett döntöttem, mivel Veránál és Katánál is levest ettünk. Gondoltam jól fog jönni egy kis változatosság.


Hozzávalók a zöldségspagettihez:
-3 szál sárgarépa
-2 közepes cukkini
-2 szál póréhagyma
-só, oregano, kakukkfû, borsikafû,bazsalikom

A répát meghámozzuk, a pórét és a cukkinit pedig megmossuk. A cukkinibõl és a répából krumplihámozóval hosszú vékony szeleteket vágunk. A pórét késsel vágjuk vékonyra. Olíva olajat forrósítunk egy serpenyõben (én wok-ban készítettem, de bármilyen teflon bevonatos edény megfelel). A zöldség csíkokat belerakjuk, fûszerezzük és kb. 5-8 percig pároljuk rajta. Fészekszerûen tányérokra rakjuk. Ezen csücsülnek majd a paradicsomok.

Hozzávalók a töltött paradicsomhoz:
- 4 db nagyobb paradicsom
- 10 dkg barnarizs
- 2 dl zabtejszín
- fél gabonagömböc
- póréhagyma
- só, petrezselyem, bazsalikom.

A tölteléket akár elõzõ nap is elkészíthetjük. Még jót is tesz a ételnek, mert összeérnek az ízek. A rizst megfõzöm. A gabonagömböcöt apró kockákra vágom. A pórét karikára. Egy serpenyõben olajat forrósítok és belerakom a pórét, majd a gabonagömböcöt. Pár percig párolom, majd felöntöm a tejszinnel. Sózom, és frissen vágott bazsalikommal és petrezselyemmel ízesítem. Egy-kettõt rottyantok rajta, majd hozzákeverem a már kész rizshez és kihûtöm. A paradicsomokat megmosom, kalapjukat levágom és kanállal kivájom a belsejüket. Beletöltöm a tölteléket és 180 fokos sütõben kb 15 percig sütöm.

Házi bodzaszörp gyümölcsökkel és citromfûvel


Hozzávalók:
-bodzaszörp
-víz
-eper
-narancs
-cirtomfû levél

Egy nagy kancsóba bekeverem a bodzaszörpöt, majd hozzáadom a feldarabolt epret, a karikára vágott narancsot és a citromfüvet. Fogyasztásig hûtõben pihentetem.

Folytats a blogon ... tofuatortan.blogspot.com/2010/07/vacs...

sponsored links

Keres?s