Vacsora Bettyónál - 1. rész (Élménybeszámoló)

2010-06-27

sponsored links


2010.06.26. Kb. két hónapja tudom, hogy ez a nap az nagy fõzõs napom. Azóta szinte nem telt el nap, hogy a gondolataim ne a menü körül forogjanak. Nem is tudom mennyi receptet elolvastam, lementettem. Nagy megkönnyebbülés volt számomra, amikor lassan kezdett összeállni a kép a fejemben, hogy mit is fogok fõzni. A legnagyobb gondom a desszerttel volt, ugyanis nem igazán készítettem még vegán desszertet. De az internet és a fõzõs blogok szerencsére segítségemre siettek. :) Szerdára teljesen összeállt a menü, így a nagy nap elõtt nem maradt más hátra, mint a bevásárlás és a reménykedés, hogy jó idõ lesz. Kerti vacsit szerettem volna. De amikor szombat reggel felébredtem, láttam, hogy az égiek nem lesznek kegyesek hozzánk. Igaz, hogy nem esett, de 18 fokban nem szerettem volna megfagyasztani magunkat a teraszon. Amit lehetett azt elõzõ este megcsináltam, így délelõtt maradt idõ a családra, meg a pakolásra és a takarításra. Mondjuk egy lassan 3 éves mellett nem volt könnyû meg is tartani a rendet. :) Egy óra körül kezdtem el igazán a fõzést és háromkor meg voltam gyõzõdve róla, hogy ebbõl még ötre sem lesz semmi. Pedig a lányok négyre jöttek. De kész lettem. Hajszál pontosan négy órára. Még izgulni sem nagyon volt idõm annyira el voltam úszva, bár egész nap fájdogált a gyomrom az idegességtõl. Amirõl persze próbáltam tudomást sem venni.

Jó volt újra látni a csajszikat és onnantól kezdve, hogy beléptek az ajtón, be sem állt a szánk. Csak beszélgettünk, meg ettünk, meg beszélgettünk, meg ettünk. :) Nagyon klassz ajándékokat kaptam, amiknek nagyon örülök és alig várom, hogy kipróbálhassam õket.

Szerintem nagyon jó kis estébe nyúló délutánt sikerült eltöltenünk. Az idõ megint mintha csak elröppent volna. Minél jobban megismerjük egymást, annál jobbakat tudunk beszélgetni és annál gyorsabban telik az a fránya idõ. Remélem a lányok is osztják a véleményemet az estét illetõen és bízom benne, hogy sikerült finom ételeket felszolgálnom.


És akkor lássuk a menümet:
Elõétel: Töltött paradicsom, zöldségspagetti ágyon
Fõétel: Zöldségtorony snidlinges polentával, csicsriborsó salátával és fûszeres burgonyával
Desszert: Mandulás levendulafagylalt
Ital: Házi bodzaszörp citromfûvel és gyümölcsökkel

Nemsokára jövök a receptekkel is.


Folytats a blogon ... tofuatortan.blogspot.com/2010/06/vacs...

sponsored links

Keres?s