Vacsora Adéle-nál - 1. rész (Élménybeszámoló)

2010-07-29

sponsored links


Elsõre úgy tûnhet a leghálásabb szerep egy ilyen játékban legutolsó vendéglátónak lenni. Egy ideig ezt gondoltam én is... Mikor azonban sorra következtek egymás után a vacsorák Veránál, Katánál és Bettyónál egyre jobban és jobban elbizonytalanodtam... A gyönyörû terítés, a kedves vendéglátás, no meg a fantasztikusan finom ételek: azt éreztem, nagyon kicsi vagyok a feladathoz.

Június 30-án túlestem a legutolsó vizsgámon is és tudván, hogy július 24-e az én "Tofu a tortán" napom, nagy lendülettel vetettem bele magam a receptkeresgélésbe. A koncepciót illetõen biztos voltam abban, hogy - a nagyon meleg nyár miatt - könnyû ételeket szeretnék tálalni, olyanokat, amiket nem forrón, inkább szobahõmérsékleten vagy hidegen célszerû fogyasztani, mindenképpen legyen benne saláta, valamilyen nyers fogás és friss, szezonális alapanyagokból készüljön el. A menü tervezgetését illetõen minden "bejött", amit a lányok mondtak: amikor azt hittem, már megvan, kiderült, hogy mégsem, mert mindig találtam valami mást, valami jobbat, odaillõbbet, s többször átalakítottam fejben az egészet. Mígnem egyszer azt éreztem: igen, ez az! Most tényleg megvan!

"Fõzõs napomat" megelõzõen kipróbálgattam a recepteket, s bár jónak ítéltem õket, vendéglátói izgalmam nem csökkent. Elõször láttam vendégül vegetáriánusokat (ráadásul olyanokat, akik nagyon ügyesek és kreatívak a konyhában), elõször volt "igazi" vendégség kis, saját lakásomban, s életemben elõször készítettem komplett háromfogásos ételsort... Fél 11 körül kezdtem fõzni és háromnegyed 7-re lettem készen, no, ekkor már tényleg nagyon izgultam. De izgalmam feleslegesnek bizonyult!

Kellemes és szívet melengetõ estét töltöttünk el együtt, a vége felé azzal a különös érzéssel, hogy itt most valaminek vége, ugyanakkor örültünk is, hogy a részesei lehettünk. Ez így nem mondatott ki, de így éreztem...
Kimondhatatlanul jó érzéssel töltött el, hogy a lányoknak ízlettek az ételek, s úgy, s olyanra sikerültek, ahogyan elképzeltem.

Köszönöm szépen -ismételten - Verának, Katának és Bettyónak a szép estét és a csodás ajándékokat (egy mennyei illatú szappant hozzáillõ tartóval és egy bögrébõl és kis tányérból álló reggelizõ szettet), amivel megleptek!





Adéle vacsorája

Elõétel:
Bazsalikomos sült paradicsom leves

Fõétel:
Zöldséges rétesbatyuk vegyes zöld és friss gombasalátával

Desszert:

Meggyfagyi mákhabbal
(Dolce Vita receptje nyomán)

Ital:
Sárgabarackos-narancsos üdítõ kakukkfûvel
Gyömbéres-mentás limonádé


Folytats a blogon ... tofuatortan.blogspot.com/2010/07/vacs...

sponsored links

Keres?s