UMAR - NASCHMARKT GYÖNGYE

2010-10-10

sponsored links

Nagyon rövid bejegyzés következik a bécsi Umar étteremrõl. Sokszor jártam már a Nachmarkton, az Opera közelében lévõ fantasztikus piacon, hol kínai fûszerek, hol érdekes ecetek, hol török döner után kutatva, de sohasem ettem még kiemelkedõt eddig. Ha épp arra jártam, a hely varázsa, a napsütés, a hangulat, a jókedv mindig sokkal többet nyomtak a latban, mint maga az étel minõsége, és nem is nagyon érdekelt hogy kínai, japán, vagy török ételt eszem. Eddig. Tartottam a Facebookon egy rövid közvéleménykutatást, hogy melyik halas helyre érdemes foglalni, beülni és szinte egyöntetûen az Umarra szavaztak okos barátaim. Alább látható az étkezésem eredménye.




Óriásgarnéla fûszervajban sistergõs vaslapon tálalva - erõs. Ezt választottam, de a fûszervajas rák helyett kaptam egy tökéletesen kivitelezett pil pil rákot. Hagyományörzõk azt fogják a szememre vetni, hogy ez nem is pil pil, mert nem olajon készült hanem vajon, sûrû paradicsompaszta is van benne és nincs petrezselyem. És persze nem kerek edénykében jön, hanem vaslapon. Ez a különbség. Viszont van rák, temérdek chili, és tengernyi fokhagyma. Ez döbbenetesen jó volt. Egy kiló kenyér segítségével tunkoltunk fel minden szószmaradékot.



A roston sült, faszenes polip szintén elképesztõ friss és omlós. A polip karjai picit ruganyosak, egyébként olvadoznak az ember szájában.




Nem csináltam róla képet, de szintén csúcs volt a két személyes, horgászott tengeri keszeg. Puritán volt valójában, mert nem volt a gyomrában fûszer elrejtve, nem volt sütõben kisütve padlizsánnal, cukkinivel, egyszerûen tengeri sóval dörzsölték be a bõrét és úgy készítették el. Mellé mángoldos krumplit kapunk.


Legközelebb is itt kötünk ki szerintem.


Umar
Összességében 7,5/10
http://www.umarfisch.at/


PS - megyek a Gundelbe, a Speizbe és a Vapianoba a szavazás alapján!

Folytats a blogon ... foodpolice.blogspot.com/2010/10/umar-...

sponsored links

Keres?s