Túrótorta 1.

2005-09-01

sponsored links

2 cs fél kilós túró (Jó nagy torta lesz)
1 cs Horváth Rozi zselatin
1 cs gyümölcskocsonya a tetejére
1 cs vaníliás cukor
25 dkg porcukor
5 tojás
kevés tej

A cukrokat a tojások sárgájával habosra keverni, ehhez az elmorzsolt túrót és simára keverni. A zselatint egy 3 dl-es csészébe tenni, rá annyi víz, hogy ellepje, közben a tejet felforralni, annyi kell, hogy a zselatinra ráöntve 3 dl-es bögre megteljen. Ezt hûlés után a túróhoz keverni, majd a tojások fehérjét felverni és azt is a masszához keverni. Mehet a kapcsos formába és a mélyhûtõbe fél órára - hogy gyorsabban keményedjen. Közben gyümölcskocsonya megcsinál, hût, torta a hûtõböl ki, a tetejére gyömölcs (ezt lehet úgy is, hogy egy réteg túró, aztán gyümölcs, aztán túró megint és úgy a mélyhûtõbe), aztán óvatosan ráönteni a gyümölcskocsonyát.
Hûtõbe rakni, enni. :-)


Folytats a blogon ... kedvencreceptek.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s