Túrókrém sárgabarackos amarettivel

2010-08-09

sponsored links

Még hétvége elõtt készült ez a pikk-pakk desszert, mielõtt elutaztunk pár napra Sarmira, ahol tavaly is jártunk és újra élvezhettük a helyiek elképesztõ vendég szeretetét, terüjj-terüjj asztalkámmal, isteni padlizsánkrémmel, irkasalátával, csorbákkal, friss disznó vágásból származó sült husikkal, gretárral, muzséj-jel, töpörtyûvel. Szóval párnapig kb. csak dinnyén kéne élnem:))) Na de térjünk vissza a túrókrémhez, ami tényleg nagyon fincsi volt, pedig kb. 5 perc volt elkészíteni, én nagyon szeretem az ilyen túrós-gyümölcsös krémeket, aránylag sûrûn készítek ilyesmit, viszont egyre kevésbé veszem meg a bolti nyalánkságokat.

Hozzávalók:

a barackos részhez:
6 db zamatos sárgabarack
12 db amaretti keksz
3 ek barna nádcukor

a túrókrémhez
25 dkg túró
2 ek tejszínes sajtkrém
1/2 rúd vanília
3 ek cukor

Külön tálkába tesszük a hozzávalókat és botmixerrel és kikeverjük. A túrókrémnél a vaníliát ketté vágjuk és a kikapart magokat tesszük a krémbe, de használhatunk vanília eszenciát is természetesen. (én nagyon szeretem látni a fekete kis pöttyöket, de egyszer azért csinálok esszenciát, mert azért kiadósabb.) Aztán óvatosan poharakba rétegezzük a krémet és minimum egy 20 percre betesszük a mélyhûtõbe. 2-3 személyes mennyiség.




Folytats a blogon ... izlesszindroma.blogspot.com/2010/08/t...

sponsored links

Keres?s