Túrógombócok

2010-06-13

sponsored links

Hozzávalók:

750 g túró

120 g cukor

70 g vaj

4 tojás

350 g búzadara

 

A hempergetõs prézlihez:

5 dkg vaj

zsemlemorzsa

cukor

 

+ tejföl, fahéj, cukor

A tojásokat kettéválasztottam. A sárgájához hozzákevertem a cukrot és a túrót, majd az olvasztott vajat. Raktam bele egy csipet sót és beleszórtam a búzadarát. A fehérjét habbá vertem és óvatosan beleforgattam a masszába. Egy órára a hûtben állni hagytam. Aztán gombócokat formáltam belõle és gyöngyözõ vízbe rakosgattam õket. Vigyáztam, hogy a víz ne zubogjon, nehogy szétmenjenek a golyócskák. Addig fõztem õket, amíg fel nem jöttek a felszínre. Közben a prézlit cukorral vajon megpirítottam és ebbe forgattam a megfõtt gombócokat.

Én az édes pici gombóckákat szeretem a legjobban. Fahéjas, cukros tejföllel... Amit egyszerû elkészíteni, mert kis pohár tejfölbe 1 ek. cukrot és 1 tk. fahéjat szórtam, összekevertem és leöntöttem vele a gombócokat.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... egykiskonyha.blog.hu/2010/06/13/turog...

sponsored links

Keres?s