Túró guru kehely

2010-11-14

sponsored links

A Túró Guru-val - túlspirázott cukortartalmán kívül -épp csak egy bajom van, ugyanaz, mint a többi hasonló tejszelettel: kicsi. Lehetne mondjuk háromszor ekkora, egy menetre úgy már talán elég is lenne.
Elsõ pillanattól felmerült már a gondolat, hogy egy home made verzióban ki lehetne küszöbölni ezeket a hátrányokat. Még mielõtt a tettek mezejére léptem volna, Flat Cat bizonyította, hogy nem elveszett ötlet ez, kehelybe álmodott Guruja csodás lett.
Én egy picit másképpen képzeltem el, és a múlt hétvégén eljött végre a tesztelés pillanata: a házi Guru jött, látott, gyõzött, még az -újabban iszonyú válogatós -kiskorúak is lelkesen kanalazták és repetáztak, és hiába lett egy kehely legalább háromszor akkora, mint egy bolti Guru, így is meggyászoltuk, amikor elfogyott!


Túró Guru kehely

Hozzávalók: 400 g krémes túró, 2 dl tejszín, 1 rúd vanília, porcukor, 15 dkg kristálycukor, 2 dl tejszín, 100 g tejcsoki, 50 g étcsoki, 1 marék durvára darált földimogyoró
Elkészítés: A csokikat összetördelem, vízgõz felett felolvasztom és belekeverem a mogyorót. Szilikon lapra vagy sütõpapírra egész vékony rétegben elsimítom.
A kristálycukrot kis lángon kavargatás nélkül felolvasztom. Amikor világosbarna karamellé vált, belecsorgatok 2 dl tejszínt és lassan kavargatva hagyom felolvadni benne a karamellt -ez eltarthat néhány percig. Hagyom kihûlni -ezalatt szépen besûrûsödik majd.
2 dl tejszínt lágy habbá verek. A túrót kikeverem ízlés szerinti mennyiségû átszitált porcukorral, a vanília kikapart belsejével és a tejszínhabbal.
Kis formákba (én szufflés tálkákat használtam) rétegzem: elõbb 2 púpozott evõkanál túrókrémet, 1-2 evõkanál karamellt, majd tördelek rá mogyorós csokit, és ugyanezt mégegyszer.
Kész! :)

Folytats a blogon ... mamihami.blogspot.com/2010/11/turo-gu...

sponsored links

Keres?s