Töltött tojás

2006-03-15

sponsored links

Töltött tojás - 2-3 tojás/ 1 adag

Hozzávalók:
személyenként 2-3 tojás
1 nagy tubus majonéz
4-5 evõkanál tejföl
egy evõkanál mustár
porcukor
só, fehérbors
egy evõkanál ecetes reszelt torma
egy teáskanál pirospaprika

 

A tojásokat keményre fõzzük, megpucoljuk, és hosszában félbevágjuk. A sárgájukat egy kis edénybe kikapargatjuk. Villával összenyomkodjuk, tormával, 1 evõkanál tejföllel masszát készítünk belõle. Sóval, borssal ízesítjük, pirospaprikával egy kis színt adunk neki. (Húsevõk egy rövidke kolbászt vagy virslit ledarálhatnak, és belekeverhetik.) Az így összekevert masszát kiskanállal óvatosan a félbevágott tojásfehérjékbe töltjük, és a feleket összetapasztjuk, és egy tálalótálba helyezzük. Majonézbõl, 3-4 evõkanál tejfölbõl öntetet készítünk, porcukorral, sóval, fehérborssal, mustárral ízesítjük. Ha nem elég folyós, akkor több tejfölt, több majonézt és egy kevés citromlevet is tehetünk még hozzá. Az öntettel nyakonöntjük a tojásokat, és lefedve a hûtõbe helyezzük. Fogyasztható kenyérrel, franciasalátával. Én két féle sajtot és egy savanykás almát szoktam felkockázni, és ugyanilyen majonézes öntettel salátává keverem, ezt tálalom a töltött tojások mellé.


Folytats a blogon ... vegetarianus.freeblog.hu/archives/200...

sponsored links

Keres?s