Töltött cukkini

2010-07-14

sponsored links

Ehhez a fogáshoz mindenképpen kisebb, vagy közepes méretû (kb. 20 cm hosszú) cukkiniket válasszunk, mert a héja is át kell, hogy süljön. Mivel a cukkinit héjastól készítjük el, alaposan mossuk meg és vágjuk le a végeit elkészítés elõtt.

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 50 dkg csirke vagy pulyka darált hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 2 evõkanál zabkorpa (vagy zsemlemorzsa)
  • só, bors
  • õrölt kakukkfû és rozmaring
  • 15 dkg reszelt sajt
  • olaj

Az elõkészített cukkiniket hosszában kettévágom és karalábévájóval vagy egy kiskanállal a magos részüket kiszedem. Óvatosan megsózom.

A darált húst összedolgozom a tojással, a zabkorpával, a lereszelt vöröshagymával, a sóval és a fûszerekkel. Négyfelé osztva beletöltöm a darált húst. A cukkiniket olajjal kikent tepsibe teszem és alufóliával lefedem. Közepesen meleg sütõben fél órát sütöm, majd leveszem az alufóliát, megszórom a cukkiniket reszelt sajttal és még negyed órára vissza teszem a sütõbe.

Rozskenyérrel / zsömlével tálalom. Párolt rizs is lehet a körete.

 


Folytats a blogon ... eszterkedvencei.freeblog.hu/archives/...

sponsored links

Keres?s