Töltött cukkini ahogy Andrea javasolta

2007-01-01

sponsored links

No ennek megintcsak nem most van az ideje, de ez az utolsó amit utoljára fotókkal dokumentáltam.

Nagyon egyszerû, nagyon magas élvezeti értékkel.

Veszel Mari nénitõl a piacon, vagy kapsz a Nagyitól, vagy termesztesz a kiskertedben, vagy veszel a zöldségestõl (de akkor 1-2 napig méregteleníted a frigóban) néhány zsenge cukkinit. (hazafelé menet pedig amikor elhaladsz a vérszopó hipermarket elõtt, röhögsz egy egészségeset)

Feldarabolod a kívánt méretre, és egy kanállal kikotrod a belsejét. (Ezeknek a piciknek, még nincsenek komoly magvaik, úgyhogy a kiszedett anyagot is félreteszed, ez kell majd a töltelékbe.

Megfõzöl fél kiló barnarizst (vadrizst, kölest, hajdinát, tönkölyt, amit akarsz) kétszeres vízben 50 percig, vagy az utasítás szerint, csapott kanál sóval .

A cukkinikbõl kiásott belsõ rostokat ugyanannyi mennyiségû rizzsel mint a rostok, (a többi rizsbõl köret lesz) és egy botmixerrel, vagy aprítóval összedzsamázod, teszel még hozzá kis fej feldarabolt vöröshagymát, fokhagymát, és sok-sok majorannát. (ha nem szereted a hurkát, ne így csináld, végülis úgy fûszerezed ahogy akarod) Ne hagyd ki a tengeri sót vagy szójaszószt izlés szerint!!!

Ha ez kész, már csak meg kell tölteni, és veled született természetes érzékenységedre bízva addig sütögetni, ameddig szép piros és szívednek kedves nem lesz.

(A tetejére tehetsz tofu sajtot, ami olvadva a trappistát helyettesíti, nekem is volt itthon egy kiló, de lefelejtettem, mert idétlen vagyok. Te legyél okosabb!!!)

Ilyen lesz:

 

Fûszerezéshez mindig erjedésgátlókat használj! Természetes antioxidánsok: majoranna, bazsalikom ,oregano, kömény, kakukkfû, rozmaring stb.

A töltelékhez választott gabonafélék esetében talán megkönníti a döntést ha tudod: A barnarizs energetikailag, és tápanyagösszetételét tekintve is a legtökéletesebb gabonafajta. Protein, szénhidrát, és zsír aránya, az anyatejével azonos, vitamintartalma úgyszintén. (Vagyis ha soha nem ennél semmi mást, akkor sem lehetne elvileg hiánybetegséged.)

A köles erõs lugosító, energetikailag jang, tehát erõsít, melegít, és a savas állapotokat szünteti meg a szervezetben. (daganat, fertõzés, fekély)

A hajdina vagy pohánka enyhén jang, szintén a téli hónapokban ajánlott fogyasztása, szív és érrendszeri betegségek esetén nagyon hatásos az étrendbe illesztve, magas rost és vitamintartalmú.

Elfogytak a fotók, úgyhogy a következõ adagot, a következõ fõzés után mellékelem.


Folytats a blogon ... adelkonyha.freeblog.hu/archives/2007/...

sponsored links

Keres?s