Tészta garnélarákkal ázsiai stílusban

2010-06-20

sponsored links

20-25 perc alatt elkészíthetõ és nagyon finomra sikeredett!
2 személyre az alábbi hozzávalókból (nekem épp ezek voltak itthon, de tetszõlegesen bõvíthetõ/variálható a sor):
1 doboz (kb. 20 dkg) tisztított garnélarák farok (én Lidlben vettem, fagyasztott) (só, bors, citromlé keverékével pácolható egy 10 percig)
2 szál sárgarépa csíkokra vágva
1 darab (kb. 2 diónyi) gyömbér feldarabolva
1 szál újhagyma felcsíkozva
1 fej vöröshagyma kockára vágva
2 gerezd fokhagyma feldarabolva
1 zöld hegyes  erõs paprika (nem kell az egész, csak néhány karika feldarabolva)
szezámolaj
szójaszósz
zöldfûszer: petrezselyem vagy koriander

+2 személyre elég spagetti tészta.

Elkészítés: A spagettit elkezdjük fõzni, az enyém panzani volt, aldentére kb. 12-13 perc. Közben a serpenyõt/vokot nagy lángon jól felhevítjük, némi olajat öntünk bele, megvárjuk míg jó forró lesz, aztán elkezdjük beledobálni a hozzávalókat. Elõször a hagymát, újhagymát, majd 1 perccel késõbb a fokhagymát. Ezután jöhet bele a gyömbér. Ekkorra már igen kellemes illatok kezdenek felszállni a serpenyõbõl:) Majd jöhet bele a répa, 2 perccel késõbb pedig a csípõs paprika darabkák. Az egészet meglocsoljuk kb 1 evõkanál szezámolajjal és sózzuk egy picit. Jöhet bele a rákhús.
Ekkorra elkészül a spagetti tészta, leszûrjük, félretesszük.
Óvatosan sózzuk, borsozzuk a zöldséges-rákos keveréket, további szezámolaj hozzáadásával gazdagíthatjuk.Megszórjuk petrezselyemmel vagy korianderrel. Amikor megsült a rák, tényleg csak pár perc az egész, hozzáöntjük a serpenyõbe a tésztát, összeforgatjuk. Jöhet rá szójaszósz és ízlés szerint kevés szezámolaj, mellyel egyensúlyban tartjuk a sós-édes ízeket, a tészta kellemesen magába szívja a szószt. A paprika pedig sütés közben remekül kiadja a csípõs ízét, így az eredmény nagyon finom, enyhén csípõs, füstös-édes ízû tésztaétel. Mi felvettük a kedvencek közé :)

Folytats a blogon ... aprochef.blogspot.com/2010/06/teszta-...

sponsored links

Keres?s