TORTILLA HAJTOGATVA, FÉLBEVÁGVA

2010-06-09

sponsored links







Készitette: Brátán Gyöngyi /Georgina/
30 dk liszt
4 ek. olaj
1 tk. só
1/2 csomag sütõpor
langyos víz
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, sütõport és olajat.
Langyos vízzel fokozatosan lágy tésztát gyúrunk. 15 percig pihentetjük, majd kb. 12 egyforma gömböcöket formálunk, amiket egy lisztezett deszkán vékonyra nyújtunk. Kb. 20 cm méretû lepényeket csináljunk.
Vastag falú serpenyõben, zsíradék nélkül sütjük, amíg a tészta felhólyagosodik, megfordítjuk, és azt is megsütjük.
A töltése lehet bármi, csak zöldség, vagy vegyesen hússal is.
Én csirkemellett csíkokra vágtam, majd grill fûszerrel megszórtam, egy kicsit állni hagytam, addig megcsináltam a tzaciki salátát / uborkát vékony csíkokra reszeltem/nagylyukú reszelõ/
besóztam, majd egy szûrõbe tettem, hogy lecsöpögjön/ a csirkemellett kevés olajon megpirítottam, pritamin paprikát kockákra vátam, újhagymát karikára, az uborkát kinyomkodtam, és a következõket adtam hozzá, 2 dl natur joghurt, 3 evõkanál olivaolaj, 2 teáskanál cukor, kevés citromlé.
Töltés: a tzacikit rákentem a tortilla lapra, majd a csirkét raktam rá, erre jött a hagyma, paprika, majd egy kis kockára vágott sajt.
A gyerekeknek feltekertem, és kettévágtam, a felnõtteknek kettéhajtottam, és késsel, villával fogyasztották.

Folytats a blogon ... singersgastro.blogspot.com/2010/06/to...

sponsored links

Keres?s